Overal waar de toegankelijkheid van en inzicht in data een rol speelt zijn mogelijkheden om u of uw publiek beter te bedienen met krachtige data visualisaties op maat. De visualisaties van Sen1 zijn bijvoorbeeld te gebruiken in de context van uw website, intranet, gedrukte media. Maar ook in een analyse of presentatie. Of in de sferen van educatie en workshops. De voorbeelden in het portfolio geven een indicatie van wat allemaal mogelijk is. Uiteraard is de onderliggende gebruikte data ter illustratie. Alle mogelijk denkbare onderwerpen zijn te visualiseren, zolang de data beschikbaar is. Een visualisatie kan van (een combinatie van) de volgende typen zijn:

  • Spatial, kaarten waarbij een ruimtelijk aspect van data en geografie een rol speelt
  • Charts (non-geo), grafieken met bijvoorbeeld trends, categorie├źn e.d.
  • Statisch, waar nodig in publicatie-kwaliteit
  • Interactief Web (intranet, internet, stand-alone)

 
De laatste, Interactief Web, wordt hier verder uitgediept:

Interactief Web

Met interactief web producten kunnen gebruikers met informatie spelen om op hun eigen manier hun informatiedoelen te bereiken. Denk aan filters, selecties, zoom, et cetera. Een verschillende mate en invulling van interactie kan met de data worden gerealiseerd. Alle interactief web producten van Sen1 zijn wendbaar, staan op zichzelf en zijn volledig gebaseerd op open standaarden en webtechnologie. Dit betekent dat deze altijd passen in uw huidige website/intranet, of helemaal los daarvan zijn te gebruiken. Geen extra (exotische) technologie is nodig. Voorbeelden vindt u hier. Daarnaast worden voor specifiek spatial visualisaties moderne technieken toegepast om de hoeveelheid benodigde data zoveel mogelijk te beperken. Een voorbeeld hiervan vindt u hier.

3D Data visualisatie

De logica van data, de magie van visualisatie. Nergens komt dit meer terug dan in 3D data visualisaties. Het brengt data tot leven en het informatieverhaal naar uw publiek. Voorbeelden van 3D data visualisaties vindt u hier.


(Databron: Spatial: CBS/Kadaster, situatie 1 januari 2017 / Provincies: CBS/Kadaster, situatie 1 januari 2017, bestand “gemeenten 20alfabetisch 202017.xls”)