Meer halen uit small data, en daardoor waarde creëren. Met de magie van data visualisatie en de logica van data analytics.
 
Sen1 biedt diensten die waarde toevoegen aan small data. Small data is een tegenhanger van big data. Met big data is krachtige ICT infrastructuur nodig om grote volumes data te kunnen verwerken. Daarover beschikt Sen1 niet. Daarentegen, Sen1 positioneert zich juist als flexibele en wendbare dienstverlener die waarde creëert door middel van data visualisatie en data analytics. Dit is zowel een kunst als wetenschap, waarbij Sen1 beschikt over de creativiteit, kennis, vaardigheden en technologie die daarvoor nodig is.

  1. 1. U zorgt voor de requirements, waarbij Sen1 eventueel kan ondersteunen
  2. 2. U óf Sen1 levert de data (zie ook data collectie)
  3. 3. Sen1 zorgt voor visualisatie en analytics, en eventueel periodieke updates van de data
 
Naast de bovengenoemde biedt Sen1 ondersteunende diensten:

  • Requirements analyse: Wat heb ik eigenlijk nodig? En welke vraag zou ik eigenlijk moeten stellen? Sen1 kan een requirements analyse uitvoeren om dit soort vragen te beantwoorden. Immers: de eerste stap naar een antwoord is de vraag zelf.
  • Data behandeling en preparatie: de (ruwe) data die Sen1 gebruikt wordt waar nodig opgeschoond, bewerkt, gecombineerd (met andere data) en gesimpliseerd (geldt voor minimalisatie van spatial data). Afhankelijk van het doel waarvoor de data wordt gebruikt. Waar nodig wordt het principe van “tidy data” toegepast en worden “sanity checks” ingebouwd.